Gruppetur: Drakensberg, Garden-route & Cape Town / 21d

Sør-Afrikas høyeste fjell, nasjonalparker, Stellenbosh, Garden-route & Cape Town

En drømmetur for deg som liker å være aktiv. Her tar du med fjellstøvler og vandrer mellom landsbyer i Lesotho, og bestiger Sør-Afrika´s høyeste topp i Drakensberg-fjellene, 3482m. Videre er det safari, vinområder og vakre Garden-route hvor vi kjører fjellveien. Vi avslutter i Cape Town og til fots mot toppen av Table Mountains.


• Malealea, Lesotho; 3-dagers fottur i dramatiske Thaba-Putsoa-fjellene og  gjennom Basotho-landsbyer. Ca 85-100km totalt. Ponnier frakter bagasjen vår, og du kan selv leie én hvis du foretrekker. Vi overnatter i landsbyer underveis, og bor på samme vis som de Basotho-folket; på madrasser på gulvet i landsbyhytter.
• Drakensberg-fjellene. Et fantastisk fjellområde som inkluderer Sør-Afrika´s høyeste topp, Thabana Ntlenyana. Vi bor på en enkel fjell-lodge i to netter, og går dagsturer herfra; 
• Sani-passet. Spektakulær nedstigning fra Lesotho og inn i Sør-Afrika. 
• Royal Natal nasjonalpark med fotturer
• 12-18 deltakere + engelsktalende guide.

Lesotho og Drakensberg-fjellene 
Vi starter trekkingen i Thaba-Putsoa fjellene i kongedømmet Lesotho. Vi bor i tradisjonelle hytter i en Basotho landsby, og nyter fantastisk utsikt mot blomster og fossefall. Vi fortsetter gjennom Lesotho´s vakre fjell, og vi når Sani Top (2874m) i Drakensberg-fjellene. Her har du muligheten til og bestige Sør-Afrika´s høyeste topp; Thabana Ntlenyana (3482m). Tilbake i Sør-Afrika nyter vi flotte turer i Drakensberg, både i Kamberg og Royal Natal NP. 

Cape Town & Stellenbosch 
Vi utforsker Cape Peninsula - inkludert pinguinkolonien ved Boulders Beach, Cape Point og Cape of Good Hope. Og, etter fottur opp til Table Mountains (mulig med gondol også), fortsetter turen til vinområdene. Her kan du beskue flott arkitektur, og prøvesmake god vin -hvis ønskelig. Vi besøker dryppstensgrottene i Cango caves, og fortsetter videre til Oudtshoorn - en by med verdens høyeste konsentrasjon av struts! Herfra følger vi den dramatiske kystlinjen -Garden Route- til Knysna, via Wilderness National Park. !

Langs "Garden Route"
Knysna er den ideélle basen for og utforske innsjøene i Wilderness NP, og
Tsitsikamma National Park. Og her er veldig mange fotturer av varierende lengde, og mange aktiviteter. Siste delen av turen tar oss til historiske Swellendam, med en valgfri avstikker til  Marloth Nature Reserve og en vakker fottur. Vi avslutter med et besøk til det sydligste punktet i Sør-Afrika, ved Cape Agulhas -og i sesong vil vi titte etter hval ut fra Hermanus (best i juni/juli/august). 

Avreiser (start: Johannesburg / slutt: Cape Town):
Be om dato/program.Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738