Safari - oversikt parker

I Tanzania er det mange store og upersonlige lodger, med hotell-interiør og tunge murvegger. Vi foretrekker heller små og personlige lodger, og mobile camper. De siste er store telt som settes opp for en periode, med senger og egen platting utenfor. Middag serveres under stjernene, med parafinlykter i trærne. På kvelden kan du sitte rundt bålet og høre gresshoppene surre. Slike stunder du ikke vil skal ta slutt...

Arusha Nasjonalpark. Ligger rett ved Arusha og Kilimanjaro. En dagstur hit kan arrangeres for de som ikke har tid til en safari etter f.eks Kilimanjaro. Du kan oppleve både bøfler, elefanter, giraffer og antiloper, men ikke de store konsentrasjonene. En naturopplevelse nær byen, men det er bare en smakebit på safari. Vi kan også arrangere en to-timers kano-tur med lokal guide.

Laka Manyara Nasjonalpark. På vei fra Arusha er dette den første parken vi kommer til. Vi overnatter på toppen av Great Rift Valley, med fin utsikt. Herfra kan vi arrangere sykkeltur ned dalen til Mto wa Mbu, og sykle steder hvor få turister beveger seg. Vår lokale partner er den eneste med tillatelse til å kjøre nattsafari i Lake Manyara NP, hvor vi også kan servere middag under stjernehimmelen. Lake Manyara er en forholdsvis liten park, men med stor konsentrasjon av dyr. En park som er fin å besøke hele året.

Terangire Nasjonalpark. En Tanzania-safari i perioden juli-oktober, bør inkludere et besøk til Terangire. Da vil du oppleve de store elefantflokkene som kommer ned til vannhullene for å drikke. Og de typiske boabab-trærne.

Ngorongoro-krateret. Dette gamle vulkankrateret har sitt eget økosystem, og her er det til enhver tid en stor konsentrasjon av dyr. En naturlig stopp mellom Lake Manyara og Serengeti. Flere lodger ligger på kraterkanten, 600 meter opp. Kan besøkes hele året.

Serengeti. Mange Afrika-drømmer har startet etter dokumentarfilmer fra den store dyrevandringen i Serengeti/Masai Mara.  Se kart over vandringen. Disse to områdene er ett og samme slettelandskap, men delt mellom kenya og Tanzania. Reiser du i perioden januar-mars kan du oppleve disse enorme dyreflokkene i det sydlige Serengeti. Mer enn én million gnu og store flokker zebra og gaseller. Med rovdyrene på lur. Dyrene forflytter seg gjennom året på jakt etter grønt gress, da det er lokale forskjeller. Etter den korte regntiden i november/desember er slettene i det sydlige Serengeti grønne, og da kommer dyrene hit og føder sine små. De blir værende i området til slutten av mars, til de små er sterke nok til å fortsette vandringen. Da trekker de videre mot friskt gress, og dette kommer først litt lenger nord -hvor den lange regntiden setter inn i april/mai. I juni/juli kommer de til Masai Mara -de som har klart å krysse Mara-elven uten å bli krokodille-mat. Serengeti kan besøkes hele året, og selve landskapet er en opplevelse i seg selv. Men i perioden juli-oktober bør du reise helt inn til de nordligste områdene for å oppleve de store konsentrasjonene av dyr. Hvilket betyr at du bør fly tilbake. 

Mikumi Nasjonalpark
Den 3. største parken i Tanzania, og den nærmeste til Dar es Salaam (4,5 timer med bil). Vi har flere koselige tented camps. Etter safarien kan du fly direkte fra Mikumi til Zanzibar.

Ruaha Nasjonalpark
Nasjonalparkene i syd kommer i skyggen av Serengeti og Ngorongoro, som er parkene "alle" har hørt om. Men dette er en godt bevart hemmelighet. Den nest største parken i Tanzania, etter Serengeti. Kjøretid fra Dar es Salaam er 9 timer, og småfly anbefales  (fra Arusha eller Dar). Det går fly tre ganger pr uke fra Dar via Selous Game Reserve. Forøvrig en super kombinasjon. 

Selous Game Reserve
Selv om flere er i ferd med og oppdage denne unike parken er den fortsatt Iite besøkt, og du føler deg langt utenfor allfarvei. I denne parken kan du kombinere gamedrives med walkingsafaris og båtsafari. 6-7t kjøring fra Dar, ellers daglige fly fra Dar es Salaam og Zanzibar.

Før du bestemmer deg...

  • Vil du kjøre i minibuss eller 4WD Landrover?
  • Foretrekker du små og koselige -eller større lodger? 
  • Eller vil du nyte teltlivet?
  • Vil du ha mulighet for walking-safari?
  • Vil du inkludere en luftig ballong-safari? 
  • Foretrekker du fly på transport-etappene?

Vi tilbyr et stort spekter av safari-løsninger i Tanzania, fra enkle camping-safaris til lodger og mobile camper. Varigheter fra én natt og oppover. Har du 4-5 dager kan du få med deg flere parker og mange høydepunkter. Vi tilbyr løsninger etter dine ønsker og budsjett. Alle safarier vi tilbyr går med 4wd Landrovere, og ikke minibuss.  

Noen av våre safari forslag i Tanzania. Start/slutt: Arusha:

Dagstur Arusha NP eller Terangire NP.
Noen går Kilimanjaro, og vil direkte hjem etter fjellet. Ved fly med KLM hjem sen kveld så har dere da en full dag til rådighet, og da er det mulig å inkludere en full dags safari i Arusha NP -med piknik lunsj. Eller en lengere tur til Terangire.

1n/2d - Har du veldig liten tid, så er det mulig å få til en mini-safari som inkluderer Ternangire/Lake Manyare eller Ngorongoro.

2n/3d - Lake Manyara & Ngorongoro. Dag 1: Gamedrive i Lake Manyara/Terangire NP. Dag 2: Full dag i Ngorongoro-krateret. Dag 3: retur til Arusha. 

2n/3d - Fly safari Ruaha NP. Daglige småfly fra Arusha til Ruaha. Bo på ønsket camp i 2 netter, retur til Arusha eller Dar es Salaam, eller videre til Zanzibar. Flyturen er en safari-opplevelse i seg selv!

2n/3d - Fly safari Selous Game Reserve. Daglige småfly fra Arusha til Selous. Bo på ønsket camp i 2 netter, retur til Arusha eller Dar es Salaam, eller videre til Zanzibar.

3n/4d - Terangire/Lake Manyara/Ngorongoro. Fra juli-september er Terangire en dyrerik opplevelse. Dere bor i små hyggelige tented camps og lodger. 

3n/4d - Walkingsafari i Terangire. Med backup og mobil camp. Lengste etappe er 14km i løpet av dag to. Best i perioden juli-oktober.

6n/7d - Walkingsafari i Serengeti & gamedrives i Lake Manyara, Ngorongoro & Serengeti. I Serengeti flytter den mobile campen med migration, slik at du alltid er der hvor det er mest dyr. Tented camp & walking-camp. Den ultimate løsningen?

6n/7d - Lake Manyara/Ngorongoro/Serengeti. Tented camp. Samme som over, men uten walkingsafari. Nydelig camp, kun 10 telt. Med senger & platting. Bål & middager under stjernene. Flytter med migration. 

Tetse-fluer. I enkelte områder, slik som Terangire, deler av Serengeti og Ruaha kan dere oppleve tetse-fluer. I 90% av parkene er det ingen fluer, men plutselig kan dere komme borti noen. Dette skjer i all hovedsak mens dere er på "gamedrives", og veldig sjelden er de rundt selve campene/basseng-området. Tetse-fluene elsker blått og mørke farger. Derfor anbefales lyse klær mens dere er på  gamedrives (selv om det er lite praktisk!). I selve campen/lodgen betyr farger ingenting. Reagerer du på myggstikk må du passe på og smøre deg godt med myggstift, med stor andel DEET, og ta på deg lange bukser/genser fremfor shorts. Blir du bitt, så er det som å få et bitt av en klegg. Klør ikke slik som myggstikk (iallefall ikke på meg!)Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738