Kilimanjaro via Rongai & Mt Meru (11n)

Mt Meru, Tanzania´s nest høyeste fjell - 4566moh
Denne fotturen er ypperlig i kombinasjon med Kilimanjaro. Det er to veldig forskjllige turer -og du drar nytte av akklimatiseringen, slik at Kilimanjaro-turen går mye lettere. Her overnatter du i enkle, men velfungerende hytter. Du sover  i flersengsrom, men her er det sjelden fullt, så dette fungerer bra. I motsetning til Marangu -hytteruten på Kilimanjaro, som som jeg vil fraråde. Lokale bærere frakter bagasjen (max 12 kg), og du blir servert frokost, lunsj og middag hver dag. Du stiger ca 1000 høydemetere hver dag, så det er en bratt og direkte rute opp på fjellet, men dette er en ren fottur -ingen klatring. Etter fjellet anbefaler vi to netter på hotell i Moshi eller Arusha, med tid for avslapning og Kilimanjaro-forberedelser. Eller kanskje er det Kilimanjaro Marathon du har ladet opp til?

Turprogram for Mount Meru 5 dager/4 netter

Dag 1: Arusha, overnatting hotell med frokost.

Dag 2:
Arusha- Momela gate. Trekking til Miriakamba Hut (2515m), ca 4t gangtid.
Turen starter med 4WD-transport til Arusha Nasjonalpark (ca 45min) og Momela gate, hvor første etappe starter. Den første etappen har vi følge av væpnet ranger, for her er både bøfler og elefanter. Da jeg gikk denne turen sto det plutselig en sjiraff 50 meter foran oss på stien. Overnatting hytte, sengebrisk på flersengsrom (alla DNT. Underlag ikke nødvendig, kun sovepose).

Dag 3: Fra Miriakamba Hut (2515m) til Saddle Hut (3570m), 3-4t gangtid.
Fortsatt grønt og frodig, og det går bratt oppover, men fin sti hele veien. Etter lunsj og avslapping på hytta, er det en valgfri tur opp til "Litle Meru", 3801m. herfra er dete flott utsikt både mot toppen og mot Kilimanjaro og lavlandet. Ca 1,5t total gangtid.

Dag 4: Toppnatt. Til Mt Meru peak (4566m); ned til Miriakamba Hut, ca 10 timer totalt. Toppdagen starter i 2-3 tiden på morgenen, og vi snirkler avårde med hodelykter. Her er det goldt og mye stein, men greit å å hele veien. I takt med at natten blir til dag kommer nye krefter -og det er fantastisk å oppleve soloppgangen over nabofjellet Kilimanjaro. Vi bruker 5-6 timer til toppen, og herfra kan vi skue 1500 meter ned i krateret. Vi nyter utsikten, før vi etter 2-3 timer er vel nede igjen på Saddle Hut. Her venter en god frokost. På formiddagen fortsetter vi ned til Miriakamba -for siste overnatting, ca 1-2 timer.

Dag 5: Fra Miriakamba-Momela gate, ca 2-3t
Vår siste dag i parken, vi følger en litt annen sti tilbake til gaten. Kanskje får vi øye på både elefanter og colobus-aper. Videre til Moshi/Arusha.

Denne turen kan anbefales som akklimatiseringstur i forkant av Kilimanjaro, og da kan du gjerne kombinere med Rongai-ruten (5n). Eller den kan oppleves som en del av vår store vulkan-trekkingtur.

Ta kontakt for priser. Kan gjerne kombineres med Rongai-ruten på Kilimanjaro. Rongai alene gir for dårlig akklimatisering (i mine øyne), men med Mt Meru i forkant så er det noe helt annet!


Turen arrangeres av min dyktige Kilimanjaro-aktør, og bærere/guider har ryddige og gode betingelser. Hvis du kombinerer med Kilimanjaro, safari eller annet program så sørger jeg for at all transport og overnatting er koordinert.  Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738