Kilimanjaro via Shira-ruten (10d)

Kilimanjaro via Shira-ruten (8 dager -7 netter) i fjellet. 

På denne ruten får du god akklimatisering ved at du bruker hele 8 dager i fjellet. I tillegg er det flere dager hvor det er mulig med en ettermiddagstur, noen hundre høydemetere videre opp, og returnerere til campen. Dette betyr enda bedre akklimatisering -og betydelig større sjanser for å nå toppen av Kilimanjaro. Med oss reiser du i en liten internasjonal gruppe, med andre turglade eventyrere. Faste avganger, i små grupper + dyktig engelsktalende guider/hjelpeguider/bærere/kokk. På turen stiller vi med én guide per 2 turdeltakere, og en gruppe med 12 deltakere vil da ha 6 guider. Dette er ekstremt viktig, og betyr veldig mye for sikkerheten. Hvis noen må snu kan vi love at de blir fulgt ned sammen med en guide.

Turen i korte trekk (2 netter Arusha / 7 netter på fjelltur):
Dag 1: Ankomst Arusha. Hotell. Dag 2: Start 8 dager (7n) Shira-ruten; fra Shira Barrier (3300m) til Sira One camp (3550m), 2-3t. Dag 3: Til Shira Hut Camp (3850), ca 5-6t. Dag 4: Til Moir Hut camp (4250m), 4-6t (mulig ettermiddagstur til Lent Hills, 4700m). Dag 5: Til Lava Tower Camp (4500m), 4-6t (mulig ettermiddagsttur til Arrow Glacier (4800m) Dag 6: Til Karanga Valley (4000m), 5-7t. Dag 7: Til: Barafu (4600m), 4-5t. Dag 8: Toppnatt Uhruru Peak (5895m, videre til Millenium camp (3800), 12-16t. Dag 9: Til: Mweka gate(1650m), 4-5t; overnatting hotell. Dag 10: Turen avsluttes i Arusha. Hjemreise, Zanzibar eller safari?

Pris. Ta kontakt for tilbud, da pris avhenger av flyløsning og hva du/dere ønsker før/etter fjelltur. Kilimanjaro kan kombineres med forskjellige safari-løsninger, og Zanzibar/Mafia Island. Eller hva du måtte ønske. Kanskje vil du kombinere Kilimanjaro & Mt Kenya? Bare spør, vi legger opp hele turen. 

Detaljert turprogram, inkl én natt hotell før- og etter fjellturen:

Dag 1: Karibu Afrika
Vi bestiller ønsket flyreise fra Norge, og legger tilrette med program før-etter fjellet. Denne dagen møtes gruppen på vårt base-hotell, påfølgende informasjonsmøte og gjennomgang av turen. Du må gjerne bestille en ekstra natt i forkant av fjellturen.

Dag 2: Vi kjører til Londorossi gate og Shira Barrier; trekking til Shira-platået
Fra: Shira Barrier, 3300m
Til: Shira One Camp, 3505m
Gangtid: 2-3 timer
Vi kjører til Londorossi National Park gate på vestsiden av Kilimanjaro. Etter en kort kjøretur gjennom plantasjer og dyrket mark starter vi trekkingen ved Shira Barrier. Kun 2-3t gange før vi er fremme i camp på Shira platået (3350m), en fantastisk utsikt mot fjellet. Her venter oppslåtte telt og te/snack i matteltet.

Dag 3: Akklimatisering på Shira-platået
Fra: Shira One Camp, 3550m
Til: Shira Hut Camp, 3850m
Gangtid: 4-6 timer
Tidlig morgen er det nesten alltid klart vær, og nå lyser Kilimanjaro mot deg –og du kan få god utsikt mot Mt Meru som stikker opp av skylaget; Tanzania´s nest høyeste fjell, 4566m. Morgen-te og varmt vaskevann, før en deilig frokost er klargjort i spiseteltet; frukt, grøt, egg, bacon & toast. Vann blir kokt opp slik at du kan fylle opp vannflaskene for dagen. I 8-tiden er vi klare for å rusle videre til neste camp.

Dag 4: Videre til Moir Hut
Fra: Shira Hut Camp, 3850
Til: Moir Hut Camp, 4250m
Gangtid: 3-6 timer
I dag er det en kort etappe frem til neste camp, men det er forskjellige løsninger for denne etappen, og guiden kan velge at dere går en noe lengre etappe for ekstra akklimatisering. Alternativt er det kort etappe + en ettermiddagstur opp til toppen av Lent Hills (4700m), 4-6t. Det å gå høyt opp i løpet av dagen, mens du sover lavere er veldig god akklimatisering.

Dag 5: Vi går tett langs med fjellet og ser opp på breén
Fra: Moir Hut Camp, 4250m
Til: Lava Tower Camp, 4550m
Gangtid: 4-6 timer
En ny spennende dag hvor vi følger åsryggen langs med fjellet, og titter opp på isbreén. Vi skal campe ved Lava Tower.

Dag 6: Ned og opp, kjempelobelia & store kontraster
Fra: Lava Tower Camp, 4550m
Til: Karanga Valley, 4000m
Gangtid: 5-7t
I dag har vi en nedstigning til Barranco-dalen (3900m). Her er det veldig frodig med to meter høye kjempelobelia. Dette er en camp som benyttes på Machame-ruten og som er veldig trafikkert, men når vi kommer hit er det få eller ingen her. En spektakulær utsikt opp mot Kilimanjaro og bratte fjellvegger. Vi fortsetter opp Barranco Wall, en bratt men grei oppstigning på en drøy time. Derfra er det ned igjen, til Karanga Valley hvor vi overnatter å på 4000m. Nå begynner du å kjenne positiv effekt av tidligere dagers høyere bestigninger. På ettermiddagen kan vi følge Karanga-dalen opp mot isbreéne.

Dag 7: Siste etappe før toppnatten, slakt oppover
Fra: Karanga Valley (3995)
Til: Barafu (4600m)
Gangtid: ca 4-5 timer
I dag går vi jevnt slakt oppover. Pole-pole. Spis deg godt opp ved lunsj og middag –nå gjelder det å fylle opp reservene til kommende toppnatt. Vi har vært oppe i samme høyde for to dager siden, på Lava Tower, men i dag merker du at du er akklimatisert på en mye bedre måte. Etter middag gjør vi alt klart for toppnatten; nye batterier i hodelykten, nye ullsokker, frem med dunjakke. Vi skal være forberedt på ned mot minus 15-20 i løpet av natten, men det er sjelden at det blir så kaldt. Test i forkant at fjellstøvlene dine tåler iallefall minus 10 grader. Nå er det bare å sove og slappe av i teltene frem til ca kl 23. Da kryper vi ut av soveposene, og samles i messeteltet til litt mat og mer te (har du en favoritt-te/saft/sportsdrikk så ta det gjerne med, for du må drikke noe du liker). Selv den iherdigste té-drikker tar en pause fra te etter en slik fjelltur...

Dag 8: TOPPNATT
Fra: Barafu camp (4600m)
Til: UHURU PEAK (5895m); videre til Millenium Camp (3800m)
Gangtid: Totalt 12-16 timer, 7-8 timer opp, ca 5-8 timer ned.
Med hodelykter –og kanskje dunjakker rusler vi av gårde rundt midnatt. Nå skal vi gå rolig, men holde et jevnt tempo. Etter ca 6 timer kommer vi opp til kraterkanten ved Stella Point. Nå begynner det å lysne av dag –og minuttene før soloppgang er himmelen en skue. Her skal du huske at du trolig kommer til å være sliten, veldig sliten. Men har du kommet hit, må du bare bestemme deg for at du SKAL helt frem, så sant du bare er sliten og ikke syk. Og vi kan love at du får nye krefter når sola og dagslyset kommer. Alt det bratte er nå unnagjort, herfra er det slak stigning og småkupert terreng. Nyt utstikten mot bré-massivet på venstre side. Det er helt fantastisk. Forskere mener at snøen kan være borte innen 20 år. Vi håper de tar feil, men at den smelter fort er helt sikkert. Etter en drøy time er du på UHURU PEAK, Afrika´s høyeste topp, 5895 moh. Sliten, men fantastisk fornøyd. Etter å ha foreviget noen bilder, og tittet ned i brémassivet starter vi nedstigningen. Stavene, som vi for øvrig bruker hele veien, er nå ekstra gode å ha for avlastning til knær -da vi nå skal ned 2000 høydemetere i løpet av få timer. Vi bruker 2-3 timer ned igjen til Barafu campen, hvor vi spiser en rask lunsj –og deretter 2-3 timer ned til Millenium camp (3800m). På toppnatten har vi med én lokal guide per 2. turdeltaker, noe som er utrolig viktig mht. sikkerheten.

Dag 9: Ut av fjellet. Regnskog og apekatter. I ditt eget tempo.
Fra: Millenium camp (3800m)
Til: Mweka gate(1650m)
Gangtid: 4-6 timer.
For første gang i løpet av turen kan du velge tempo selv! Noen løper om kapp med bærerne, andre nyter rolig den vakre turen gjennom regnskogen –og de siste får trolig øye på apekattene som akrobatisk slenger seg fra tre til tre. I Mweka gate sier vi farvel til våre lokale venner –som trolig har imponert dere stort med kunnskap, styrke og matlaging den siste uken. Etter avsluttende lunsj reiser vi ned til hotellet vårt. Her venter bagasjen med rene klær som dere satte igjen før fjellet. Kanskje det frister med en dusj og en dukkert i bassenget?

Dag 10: Hjemreise, safari, Zanzibar, Kilimanjaro marathon -eller dit du vil.
Vi kan love deg at du våkner klokken 07 i dag også... Nå fortsetter eventyret med safari eller Zanzibar/Mafia, eller hjemreise. Også mulig med en mini-safari til Arusha Nasjonalpark, leie av sykkel, besøk til lokal landsby og skole etc. Er du i shopping- og prutemodus kan et besøk til handlegaten i Arusha være stedet. Eller bare ta deg en rusletur i området, nyt utsikten mot fjellet og kjenn hvordan de røde blodlegemer bare har eksplodert den siste uken…
 
 

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738