Kilimanjaro via Rongai-ruten

Rongai-ruten (5 netter). Har du det travelt, eller er akklimatisert fra annet fjell i forkant så er dette en fin løsning. Vil anbefale denne ruten fremfor den trafikkerte Marangu-ruten. Her starter vi fra Kenya-siden, og det er en vakker tur. Dog veldig forskjellig fra Machame og rutene som kommer fra den andre siden av fjellet.

Vi har faste avganger hver uke. Max 12 deltakere.

Program i korte trekk:

Dag 1: Felles transport fra Arusha kl 15
Dag 2-7: Kilimanjaro Rongai-ruten
Dag 8: Transport til Arusha kl 09

Detaljert turprogram:

Dag 1: Transport fra Arusha kl 15.
Til hotell. Middag og breefing om fjellturen. Ønsker du transport fra annet sted tidligere på dagen så skreddersyr jeg dette.  

Dag 2: Nale Moru (1950m) - Rongai One (2600m)
Etter formaliteter og innskrivning ved Marangu gate, kjører vi videre til Nale Moru og starten for Rongai-ruten. I dag er det bare en kort etappe på 3-4 timer. Vi starter på smale stier, forbi mais- og potetåkre. Før vi kommer inn i pinje- og regnskog. Her skal du titte etter Kilimanjaro Colobus monkeys. Svinsende fra tre til tre, helt sorte med hvitt "hår" og lang hvit hale. Ved ankomst camp venter ferdig oppslåtte telt, snacks og te/kaffe. 3-retters næringsrik middag nytes i stort messetelt, med stoler (ja, ikke alle operatører har med stoler til sine gjester!).

Dag 3: Rongai One (2600m) - Kikelewa Campsite (3600m)
Varmt vaskevann i teltåpningen, varm te/kaffe mens du ligger i soveposen. En fin start! Dagen starter med en god stigning opp mot "Second Cave" (3450m), herfra er det flott utsikt mot Kibo og isbreéne på kraterkanten. 6-7t vandring.

Dag 4: Kikelewa Caves (3600m) - Mawenzi Tarn (4330m)
En kort etappe med god stigning, fantastisk utsikt når vi når nattens camp, som ligger ved foten av Mawenzi. Ettermiddagen fri til å slappe av med en god bok -eller utforske omgivelsene. 3-4t vandring.

Dag 5: Mawenzi Tarn (4330m) - Kibo Campsite (4700m)
I dag krysser vi sadelen mellom Mawenzi og Kibo, og nå er det ørkenaktig landskap. Campen ligger ved foten av kraterveggen på Kibo. Nå skjønner vi at toppnatten nærmer seg! 5-6t vandring.

Dag 6: TOPPNATT - Uhuru Peak (5895m) -ned til Horombo Camp (3720m)
Alle er spente før toppnatten. Blir det stjerneklart og månekinn, eller? Etter god kveldsmat, og mange kopper med te begynner vi og bli klare. Husk solkrem og solbriller i sekken. Ca kl 01 rusler en lang rekke seg avgårde. Med hodelykter, men er det månelyst trenger vi knapt lys. Vi sikk-sakker oss oppover på fast, smal sti. Når vi når krater kanten ved Gillman´s Point (5685) kommer lyset, og himmelen er spektakulær før solen stiger opp. Nå kommer nye krefter, og det er fortsatt en 3t rundtur opp til selve Uhuru Peak. Men har du kommet hit, og bare er sliten -ikke høydesyk, ja -da er det bare å gå på viljen de siste 300 høydemeterene. Det er lov å være sliten! På toppen blir det klemmer og bilder... og så er det ned, ned , ned. Fra Gilman´s Point går det hurtig nedover, og det er utrolig hvor frisk man føler seg nede på 4000m. Hvordan kunne jeg være så sliten der oppe? En deilig følelse å titte tilbake på fjellet -høyest i Afrika! Soveposen er god denne kvelden. 11-15t vandring.

Dag 7: Ut av fjellet. Horombo Camp (3720m) - Marangu (1830m)
I dag er det en fin etappe gjennom regnskogen. Denne veien treffer dere folk som er på vei oppover på "cola-ruten". Demotiverende og obeservere lystige gjenger på vei ned... men det skal dere bare nyte! 5-6t gange, men kanskje bare 2-3t hvis du tar følge med bærerne. Det får du lov til i dag! En god dusj og basseng venter. I nevnte rekkefølge!

Dag 8: Slappe-av dag i området.
Med et stort antall røde blodlegemer er du i veldig god form! Om du vil rusle rundt i landsbyen, nyte bassenget -eller reise på shopping, det bestemmer du! Overnatting hotell.

Dag 9: Turen avsluttes i Arusha. 

Forleng turen med safari, Zanzibar eller annet. I forkant kan jeg anbefale akklimatiseringstur til Mt Meru, det øker dine toppsjanser for Kilimanjaro.
Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738