Kilimanjaro - Lemosho (10d)

Lemosho-ruten, 8 dager på SELVE fotturen. Da har vi lagt inn en ekstra akklimatiseringsdag i Karanga-dalen. Kjent som den vakreste ruten på fjellet, og nå vår bestselger! En rute hvor dere går fjellet "på tvers". Start fra Londorossi gate. En rute med veldig god akklimatisering og STOR toppsjanse! Noen tilbyr denne ruten på kun 7 dager (6n). Styr unna. Dere trenger den ekstra akklimatiseringsdagen i Karanga-dalen. Våre bærere har ryddige lønnsforhold og får 3 måltider om dagen.Se etter kvalitet når du skal bestille din Kilimanjaro-tur. Jo flere netter på selve fjellturen, jo større toppsjanse -og bedre tur får dere! De rimeligste turene har kun 4-5 (6) netter på selve fjellturen. Vi selger nesten utelukkende 8 dager (7 netter) på SELVE fjellturen. Det gjør at vi har en unik toppstatistikk, og særdeles fornøyde gjester. Vi har med én guide per 2. gjester, og sikkerhetsutstyr slik som båre og nødoksygen er standard på alle våre avganger. Eget mattelt med stoler og bord, etterforsyninger av fersk mat, medbrakt do-telt for gruppen, ryddige lønninger og gode forhold for våre kjære medhjelpere. Etterforsyninger av fersk mat. 24-t telefonkontakt. Lemosho-ruten er nå vår bestselger, men vi selger også Machame-ruten (7 dager) og Rongai-ruten (6 dager) på faste avganger. Hvis privat gruppe kan du velge ønsket rute på valgfri dato.
 
Små internasjonale grupper, ledet av dyktige sertifiserte guider. Avgang to ganger pr måned. Spør om turdatoer.

Dag 1: Ankomst Tanzania. Transfer flyplass-hotell. Felles informasjonsmøte med hovedguiden kl 16 (eller tilsvarende info neste morgen hvis dere ankommer senere). Overnatting i utkanten av Arusha.
 
Dag 2: Arusha - Londrossi Gate - Mti Mkubwa Camp
Fra Londorisso gate: 2300moh
Til: Mti Mkubwa Camp, 2800moh
Gangtid: ca 3-4t, 6km. Vi kjører til Londorossi National Park gate på vestsiden av Kilimanjaro. Videre en kort kjøretur til startsted for turen. Etter lunsj starter dagens etappe, gjennom regnskogen. Ved ankomst camp venter ferdig oppslåtte telt, og te/snacks i matteltet.
 
Dag 3: Mti Mkubwa Camp - Shira One Camp
Fra: Mti Mkubwa Camp (2800moh) Til: Shira One Camp (3500moh) Gangtid ca 5-7t, 8km
Første del av dagen går dere videre gjennom regnskogen, før dere kommer over i en helt annen
vegetasjon med lobelia og kjempesvineblom. Ved ankomst camp er dere på selve Shira-platået, og i klarvær har dere den første fine utsikten mot Kilimanjaro.
 
Dag 4: Shira One Camp - Shira Hut Camp
Fra: Shira One Camp (3500moh) Til: Shira Hut Camp (3800moh)
Gangtid: ca 4-5t, 10km
Tidlig morgen er det nesten alltid klarvær, og nå lyser fjelletmot deg. Og du kan få god utsikt mot Mt Meru som stikker opp av skylaget; Tanzania´s nest høyeste fjell, 4566m. Morgen-te og varmt vaskevann, før en deilig frokost serveres i spiseteltet; frukt, grøt, egg, bacon & toast. Vann blir kokt opp slik at du kan fylle opp vannflaskene for dagen. I 8-tiden er dere klare for å rusle videre til neste camp.
 
Dag 5: Shira Hut Camp - Barranco Camp
Fra: Shira Hut Camp (3800moh)
Til: Barranco Camp (3900moh), via 4500moh i løpet av dagen
Gangtid: ca 7-8t, 11km
En viktig akklimatiseringsdag. I dag er det mer ørkenlandskap den første delen av dagen, og dere stopper for lunsj på dagens høyeste punkt; Lava Tower, 4500moh. Herfra blir det mye nedover til nattens camp, hvor det da igjen blir frodigere. De som følte litt på høyden i løpet av
dagen, vil bli overrasket over at kroppen igjen føles bra ved ankomst camp. Dette er hva som er bra ved å bruke nok tid i fjellet, slik at kroppen kan ta seg inn igjen.
 
Dag 6: Barranco Camp - Karanga Valley
Fra: Barranco Camp (3900moh) Til: Karanga Valley (4000moh) Gangtid: ca 4t
Vi starter dagen med å gå opp Barranco Wall. En bratt, men grei oppstigning på en drøy time.
Derfra er det ned igjen, til Karanga Valley hvor vi overnatter på 4000m. Nå begynner du å kjenne positiv effekt av tidligere dagers akklimatisering. På ettermiddagen kan vi følge Karanga- dalen opp mot isbreéne.
 
Dag 7: Karanga Valley-Barafu
Fra: Karanga Valley (4000moh) Til: Barafu (4600moh)
Gangtid: ca 4-5 timer
I dag går vi jevnt slakt oppover. Pole-pole. Spis deg godt opp ved lunsj og middag –nå gjelder det å fylle opp reservene til kommende toppnatt. Vi har vært oppe i samme høyde for to dager siden, på Lava Tower, men i dag merker du at du er akklimatisert på en mye bedre måte. Etter middag gjør vi alt klart for toppnatten; nye batterier i hodelykten, nye ullsokker, frem med dunjakke. Vi skal være forberedt på ned mot minus 15-20 i løpet av natten, men det er sjelden at det blir så kaldt. Test i forkant at fjellstøvlene dine tåler iallefall minus 10 grader. Nå er det bare å sove og slappe av i teltene frem til ca kl 22. Da kryper vi ut av soveposene, og samles i messeteltet til litt mat og mer te (har du en favoritt-te/saft/sportsdrikk så ta det gjerne med, for du må drikke noe du liker). Selv den iherdigste té-drikker tar en pause fra te etter en slik fjelltur...
 
Dag 8: TOPPNATT -UHURU PEAK
Fra: Barafu camp (4600moh)
Til: UHURU PEAK (5895moh); videre til Millenium Camp (3800m) eller Mweka Camp
Gangtid: Totalt 12-16 timer, 7-8 timer opp, ca 5-8 timer ned. Med hodelykter –og kanskje dunjakker rusler vi av gårde rundt midnatt. Nå skal vi gå rolig, men holde et jevnt tempo. Etter ca 6 timer kommer vi opp til kraterkanten ved Stella Point. Nå begynner det å lysne av dag –og minuttene før soloppgang er himmelen et skue. Her skal du huske at du trolig kommer til å være sliten, veldig sliten. Men har du kommet hit, må du bare bestemme deg for at du SKAL helt frem, så sant du bare er sliten og ikke syk. Og vi kan love at du får nye krefter når sola og dagslyset kommer. Alt det bratte er nå unnagjort, herfra er det slak stigning og småkupert terreng. Nyt utsikten mot bré-massivet på venstre side. Det er helt fantastisk. Forskere mener at snøen kan være borte innen 20 år. Vi håper de tar feil, men at den smelter fort er helt sikkert. Etter en drøy time er du på UHURU PEAK, Afrika´s høyeste topp, 5895 moh. Sliten, men fantastisk fornøyd. Etter å ha foreviget noen bilder, og tittet ned i bré- massivet starter dere nedstigningen. Stavene, som vi for øvrig bruker hele veien, er nå ekstra gode å ha for avlastning til knær -da dere nå skal ned 2000 høydemetere i løpet av få timer. Dere bruker 2-3 timer ned igjen til Barafu campen, hvor dere spiser en rask lunsj –og deretter 2-3 timer ned til Millenium camp (3800m) –eller Mweka Camp. På denne turen er det med én guide per 2. turdeltaker, noe som er utrolig viktig mht. sikkerheten.
 
Dag 9: Mweka/Millenium Camp-Mweka gate
Fra: Millenium camp (3800m) Til: Mweka gate(1650m)
Gangtid: 4-6 timer.
Ut av fjellet. Regnskog og apekatter. I ditt eget tempo. For første gang i løpet av turen kan du velge tempo selv! Noen løper om kapp med bærerne, andre nyter rolig den vakre turen gjennom regnskogen –og de siste får trolig øye på apekattene   som akrobatisk slenger seg fra tre til tre. I Mweka gate sier vi farvel til våre lokale venner –som trolig  har  imponert dere  stort  med  kunnskap, styrke og  matlaging den  siste  uken. Etter avsluttende lunsj reiser vi ned til hotellet vårt. Her venter bagasjen med rene klær som dere satte igjen før fjellet. Kanskje det frister med en dusj og en dukkert i bassenget?
 
Dag 10: Nyt dagen i Arusha. Transfer til flyplass.  Eller videre på safari eller Zanzibar/Mafia island. 
 
Ikke tillegg for enkeltrom på fjelltur, så sant du deler rom/telt med en annen deltaker. 

Reisen kan utvides etter ønske. Er dere en privat gruppe, 2 eller flere, så setter vi gjerne opp en privat avgang for dere. Hvis 4 personer+ får dere samme pris. Ta kontakt for konkret pristilbud for ønsket avreise. 
 
Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738