Nairobi - overnatting og utflukter

Mange ønsker å legge inn én natt i Nairobi ved ankomst, for å hvile ut etter flyturen. Det kan anbefales, og det er flere hyggelige hoteller som kan benyttes. Og kanskje en utflukt til Karen Blixen, Giraffe Center eller rehabiliteringssenteret Sheldrek? Vi anbefaler, og syr sammen reisen slik at den blir best mulig i hht. dine ankomst og avreisetider. Har du noen timers venting på vei fra Lamu og hjemover, ordner vi dette med å legge inn et stopp på en hyggelig restaurant. Små detaljer som gjør reisen litt bedre og mer behagelig. 

Overnatting i Nairobi: 

Fareview Hotel.
Et hotell jeg har bodd på flere ganger. Et landelig hotell midt i sentrum. Basseng og restaurant i hagen, og egen business-paviliong hvor du betaler en liten sum for bruk av PC/Internett. For oss som må være tilgjengelige, selv på tur. Pris ca NOK 800 pr person/natt.

Ngong House Hvis du virkelig vil bo et unikt sted, en liten smak av safari. Ligger like ved Karen Blixen´s farm, et grønt og vakkert område. Max 24 gjester, og du kan velge mellom tre-hytte eller vanlige rom. Perfekt for barnefamilier, da de har noen romslige familie-enheter (også et eget "hus" med 3 soverom -som leies samlet). Gangavstand til Sheldrek (15min), slik at det arrangeres felles avgang hver dag kl 1045.
 
House of Waine. Lekkert herskapshus i Karen´s området. Opprinnelig en privat bolig, men nå et hjemmekoselig lite hotell med 10 rom. Basseng og stor hage. Perfekt for voksne. Bodde her i sep 2011. Anbefales!

Utflukter i Nairobi:

Karen Blixen´s farm -nå museum
. Beliggende ca 30 min kjøring fra sentrum av Nairobi, og du føler at du har kommet virkelig "på landet" når du kommer til Karen´s. Se bildene på denne siden! Liten restaurant hvor dere kan spise lunsj, hvis det passer tidsmessig. Kombiner gjerne med Giraffe Center, som ligger 5 min videre med bil. Kort avstand fra House of Waine/Ngong House.

Giraffe Centre  Ja, det høres litt turistaktig ut. Og kanskje er det det... men hvor ofte er det du kan stå på terrassen og mate sjiraffer fra hånden din? Morsomt selv for mor (se bildet)! Og det er virkelig bra driftet. Stedet ble startet i 1979, som en non-profit organisasjon -med ønske om å bevare den utryddningstruede Rothschild sjiraffen. Visste du at det er hele 8 forskjellige typer sjiraffer i Afrika? Og i Kenya finner vi tre typer, der  Rothschild giraffen er den mest sjeldne. Og at sjiraffene kan løpe i opptil 55km/t, og lever i 20-30år. 

Nasjonalmuseét Vil du starte Kenya-oppholdet med et eneste museum, bør du legge turen til Nasjonalmuseét i Nairobi. da får du en grundig innføring i øst-Afrika´s -og Kenya´s historie. Kombiner gjerne med en tur til Karen Blixen/Giraffe center.

Sheldrek Et rehabiliteringshjem for skadede/utstøtte dyr. Driftes av noen fantastiske dyrevenner. Åpent for publikum mellom kl 11-12 hver dag. Men, du kan gå inn på nettsiden deres og adoptere en elefant... eller et annet valgt dyr. Og da kan du få komme inn utenom åpningstidene, f.eks for å ta del i kveldsstellet. Vil du adpotere kan du lese hele historien til hvert adoptivbarn på nettsiden. Har en kunde som kjøpte elefant-barn til hele familien til jul!

Kazori -like ved Karen Blixen´s
Dette er en fabrikk og et utsalg. Produksjon av perler/smykker og keramikk. Her er det ansatt 450 kvinner, alenemødre som ellers ville hatt vanskelig for å få jobb. De lager nydelige smykker som nå eksporteres bl.a til Skandinavia. Anbefales.

Carnivore Restaurant. Her er mest turister og lokale business-folk. De siste årene har det blitt restriksjoner mht. type kjøtt det er lov å selge og servere i Kenya. Det er ikke lenger lov å selge/servere viltkjøtt. Dette bl.a for å demme opp for krypskyting -og salg av ulovelig kjøtt. Men, glem hele restauranten. Jeg gir dere noen andre forslag som er langt bedre!!  Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738