Selous Gamereserve

Selous er Afrika´s største viltreservat. Arealet dekker 5% av hele Tanzania. Rufiji -elven renner gjennom reservatet, og de fleste campene er lokalisert ved elven. Her kan du kombinere båtsafari, gamedrives og walkingsafaris. Området er kjent et rikt dyreliv, store elefantflokker og mer enn 400 fuglearter. Kombiner gjerne Selous & Ruaha til en 4-5 netters safari, og avslutt gjerne med noen dager på Mafia eller Zanzibar.



Beliggenhet. Ca 475moh. 6-7t kjøring eller 45min med fly fra Dar es Salaam. Daglig flyforbindelse fra Arusha, Zanzibar, Dar es Salaam og Mafia. De fleste foretrekker å fly inn med små safarifly (8-16 seter), som lander på små flystriper i utkanten av campene. Derfra blir du kjørt med åpne safaribiler -eller båt til ønsket bosted. 

Safari/aktiviteter. I Selous kan du velge mellom gamedrives, walkingsafari og båtturer på elven/innsjøene. I perioden januar til mars kan det være for høyt gress til at walkingsafari er tilrådelig, dette varierer fra år til år.

Best å reise. Juni til september: tørt og varmt -dyrene kommer ned til elven og vannhull. Dette er den beste tiden for walkingsafari. Oktober-mars: varmere og grønnere. Dette er den beste sesongen for fugleliv. April/mai er campene stengt pga regntid.

Overnatting. Jeg vil fremhever tre camper i området, i hver sin priskategori. Alle er tented camps:

Lake Manze Tented Camp. Beliggende inne i selve reservatet. En røff camp med god atmosfære. Campen består av 12 romslige safaritelt, alle med dobbeltseng eller separate senger, privat bad/do til hver telt. Terrase. Mulig å sette inn ekstraseng i alle telt, og de kan også hekte på et ekstra fortelt (over terrassen) med plass for to senger, hvis familie. Her er ingen elektrisitet. Middagen serveres på langbord i hagen, med god utstikt mot bålet. Beliggende ved Lake Manze, og båtturer på innsjøen er en av safariaktivitetene fra campen. Ved siden av gamedrives og walkingsafari (16år+). Mulig med fulldags-safari med lunsj underveis. Max 4-6 gjester pr bil. Kombiner gjerne med Mdonya River Camp i Ruaha.

Selous Impala Camp. En nydelig camp, beliggende rett ved Rufiji River. Alle teltene vender mot elven. Teltene er bygget på påler, slik at de er et par meter over bakken. Her har de også 2 STORE familietelt. Det er i realiteten to telt med felles platting, slik at teltene har felles terrasse. Slik passer det veldig bra for en familie på 5. Her er bål på tunet hver kveld. Safari til fots, på elven eller med åpne safaribiler. OG dere kan være med på fisketur på elven (betales ekstra lokalt). Da jeg var der fikk en sør-afrikaner en stor slugg på 16kg! Han var i ekstase... Elvesafarien var en stor opplevelse. Her var utrolig mange krokodiller og et yrende fugleliv. Er dere heldige vil dere kunne se elefanter og andre dyr som kommer ned for å drikke -eller krysse elven. Mulig med fulldags-safari med lunsj underveis. Max 4-6 gjester pr bil. Her er også et lite basseng. Matserveringen er også et hakk opp fra bakken, og reiser dere med de aller minste barna vil dette være mitt førstevalg. Her vil dere føle dere ekstra trygge.

Kombiner gjerne med Ruaha Nasjonalpark, Mafia Island eller Zanzibar.

Be om pristilbud.

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738