Laikipia - Ol Pajeta Conservancy

Hvilket fantastisk område! Dyremessig følte jeg det var like bra som Masai Mara, men her er foreløbig svært få turister, og det vil være veldig restriktivt med antall senger. Ol Pajeta Conservancy har Kenya´s største konsentrasjonen av neshorn, en stor bestand av elefanter, løve, leopard -og selvfølgelig giraffer, zebra og diverse antiloper. Vakker natur, og på klare dager er det utsikt mot Mt Kenya! Og her er vi midt på ekvator, men i nesten 2000 meters høyde. Dere stopper ved Ekvator på vei inn til campene. Fleecejakken er på morgen og kveld, og gjerne en tynn ullgenser for tidlige morgener.

Kicheche Laikipia Camp. Etter besøk til flere camper i dette konservatet, er dette favoritten (se bildene). Bestående av 6 store luksustelt (kan fint sette inn ekstrasenger til 2 barn), og max 14 gjester. Egen terrasse og hengekøye foran hvert telt. En fin beliggenhet innen konservatet, en liten innsjø like foran campen -med et yrende fugleliv. På ettermiddagen kommer ofte giraffer og elefanter ned for å drikke. Det er varierende mengde vann, avhengig av nedbør. De har også en liten kano -for fugle-fotografer. Maten holder gourmet standard, og vertskapet har vokst opp i Afrika, og tidligere bodd -og driftet camper i både Zimbabwe og Mara. Andy og Sonja vil ta meget godt vare på dere, og dere vil trolig ikke ønske å reise hjem...

Porini Rhino Camp. Et hyggelig alternativ hvis Kicheche er fullbooket. Samme stil, og fortsatt tented camp. 

Aktiviteter fra Kicheche Laikipia Camp:

Gamedrives. Fulldag eller halvdags gamedrives med 4x4 Land Cruisere. Eksklusivt med max 4 gjester i hver bil (hvis familie kan dere gjerne være flere). Her er ingen faste tider, og dere må gjerne bestille bush-frokost på savannene. Eller ta en full dag med lunsj -avtales dagen i forkant.

Natt-safari. Siden dette er et privat konservat, så er det lov med nattsafari. Annerledes og spennende.

Game walks. Anbefales på morgenen, da det er passe kjølig. Væpnet guide. Kan gjerne arrangeres med bush-frokost, og gamedrive tilbake til campen. Alt er fleksibelt. 

Chimpanzee Sanctuary. Sjimpanser som har blitt reddet fra fangenskap får et fredfyllt liv her. Startet av idealisten Jane Goodall. Verdt et besøk, og kan arrangeres når som helst under oppholdet. 

Morani Rhino Center. Her er et lite museum og læresenter, og greet Baraka -et tamt neshorn. Det er også mulig med et besøk til Northern White Rhinos, men det en utflukt som må bestilles i forkant -da det er svært restriktivt med hvor mange som får lov til å ta del i denne. Rakk dessverre ikke å få med meg denne utflukten, men så mange neshorn på gamedrives. 

Nanyuki barnehjem. Kicheche Campene har et stort sosialt engasjement, og har et eget fond som støtter flere prosjekter både i Laikipa og Mara-regionen. Nanyuki barnehjem (40 min fra Laikipia), er et av stedene som støttes, men dette er et forholdsvis nytt prosjekt -og de trenger svært mye. Pr i dag er det 75 fastboende barn, fra baby til ungdom -samt at de har dagsbesøk, varierende antall. Kicheche har bla. satt opp en hønsegård, og fått denne i drift -en viktig proteinkilde for barna. De har malt bygningene, og satt i gang en fadderordning for noen av skolebarna. Selv om skolegangen er gratis, så skal det kjøpes skoleuniform og bøker. Uhuru vil også støtte dette prosjektet.

Mt Kenya. Etter den vakre fotturen til toppen av Lenana... så kan jeg ikke tenke meg et bedre sted å hvile ut! Og kanskje videre til kysten etterpå.  

Best å reise? Campen holder stengt i regntiden april/mai. På høsten (november +/-) kommer den korte regntiden, men personlig synes jeg det er helt fantastisk på denne tiden. Så grønt og frodig, og dette holder seg gjennom hele vinteren. Og det beste, svært få turister i november/tidlig desember. Regnet kommer ofte som lette korte skurer, og ofte om natten. Men, været har endret seg -og det kan komme kraftig regn midt i juli og i februar. Minibusser sliter i regntiden, men vi kjører alle safarier med 4x4 Land Cruisere -kommer frem overalt!

Hvordan komme hit? Ca 5t med bil fra Nairobi, eller 40min med fly fra Wilson apt Nairobi -til Nanyuki airstrip. Småfly -12 seter. Derfra er det ca 40min til camp. En fin transport, hvor vi ser landsbylivet fare forbi. 

Kombinasjons-muligheter. Anbefaler gjerne en kombinasjon med 3-4 netter i Laikipia og 3-4 netter i Mara etterpå. Da har dere en fantastisk safari, med stor variasjon. Det går direktefly fra Nanyuki til Mara, og derfra til Nairobi eller kysten. Fra Wilson kan du fly videre til Mombasa-kysten, Lamu, Zanzibar, eller annet ønske. 
 Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738