Med barn: Cape Town, Drakensberg & safari

All med barn vet at det er stor forskjell på hoteller og spisesteder. Noen steder er det greit å ta med barn (men helst ikke), andre steder er barn hjertelig velkommen! En viktig forskjell. Jeg legger gjerne opp deres reise til Sør-Afrika, som inkluderer steder hvor barna er velkommen, uten at det er noen "barneklubber".  Er dere f.eks 2 voksne og 2-3 barn, så bestiller jeg slik at dere får rom vegg i vegg, eller gjerne én enhet med felles bad. Enkelte safaristeder har egne familierom, og er dere tidlig ute så ordner vi disse. Reiser dere med helt små barn, bør dere tenke gjennom om dere helst vil besøke malariafrie safariområder, eller om dere synes det er greit med profelakse. Juni-august (vinter i Sør-Afrika) er en tid hvor sør-afrikanerene selv ofte tar barna på safari. Jeg anbefaler steder og reiserute utifra barnas alder og deres ønsker!Reiseforslag for en familie med barn. Safaricampene vi foreslår for dere med barn har egne aktiviteter; slik som å lage avstøpninger av dyrespor, spikke pil & bue, naturstier hvor de skal finne spor - og lære om dyrene ++  

Denne turen er lagt opp for en familie med barn i aldrene ca 6-12år. Har dere helt små barn, eller tenåringer legger jeg opp turen etter deres behov. 


Dag 1: Ankomst Cape Town. Overnatting 4 netter. Overnatting på koselig gjestehus -eller familiesuite på et boutique hotell. I Cape Town er det mange aktiviteter: gondol (eller fottur) til toppen av Table Mountains, båttur til Robben Island (hvor Nelson Mandela satt fengslet), se pinguinene, kritthvite sandstrender (men iskaldt vann...). Reiser dere i perioden juli/august kan dere ofte se hval fra land.

Dag 5: Fly til Durban. Kjør til Drakensberg-fjellene for 3 netter. Dere henter leilebil på flyplassen, ca 3 1/2 t til Drakensberg (290km). Her er golfbaner, hesteridning, ørret-fiske, klatremuligheter, fotturer -og store arealer for barna til og utfolde seg. Muligheter for overnattingstur i fjellet, for de litt større barna (bør bestilles i forkant).

Dag 8: Til stranden - Det Indiske Hav, for 3 netter. Forlat fjellene og kjør til Dolphins Coast, 40 min nord for Durban. Bli med på båttur for å se delfinene på nært hold. 

Dag 11: På safari i Hluhluwe-området, 3 netter. Her kan dere være med på tradisjonelle safariøkter med biler, men også båtturer på elven for og studere alle fuglene. Avhengig av bosted, så er det mulig og leie mountainbikes og quadbikes. Flere fotturer dere kan gå uten guide, flott utstikt og natur. 

Dag 15: Til Richards Bay, retur av leiebil og hjemreise.

Turen kan forlenges med ekstra opphold på strendene i nærheten av Richards Bay. Et nydelig område. Dere kan også fortsette med leiebil via Swaziland, til -og gjennom Krugerparken, og inkludere noen netters safari der. Moro å kjøre gjennom parken, dere ser masse masse dyr! I selve Krugerparken finnes det forskjellige rest-camps, men det er større enheter av lav standard. Og anbefaler helt klart overnattingen på en av de private lodgene som grenser til parken, flere pris alternativer. 

Dette var bare ett forslag, se også alternativene under leiebil & overnatting.

Ting og huske på:

Barn under 3 år får ikke være med på gamedrives (safari), men mange steder tilbyr barnevakt.

Barn under 12 år får ikke være med på walkingsafari, men da er det egne aktiviteter for barna i campen mens de voksne er på tur. 

Hvis barna deler rom med 2 voksne får barna generelt 50% rabatt i ekstraseng, mens de minste barna bor gratis (oftest under 5år). 
 

Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738