Fottur Lesotho/Sør-Afrika (11d)

Bli med på denne fantastiske fotturen. Først er det fottur i lesotho og Drakensberg, med muligheter for å bestige Sør-Afrika´s høyeste topp. Videre til Det Indiske Hav, og nen dager med flotte kystvandringer. Turen kan utvides etter ønske. Kanskje vil du avslutte med noen dager i Cape Town, eller en walkingsafari i utkanten av Krugerparken?

Antall deltakere: 6-16 deltakere, min 14 år. Turen kan også legges opp som en privat tur, med fleksible justeringer.

Turen i korte trekk -11 dager/10 netter lokalt: 


Start: Johannesburg
Slutt: East London

Dag 1: Gruppen møtes i Johannesburg; ankomst tidlig morgen -eller ta en natt i forkant. Videre til Moolmanshoek Private Game Reserve.

Dag 2: Først safari, videre til Malealea og Lesotho. 
Overnatting i tradisjonelle hytter. 

Dag 3: Fra vår base planlegger vi en to-dagers fottur, totalt 45km.
Mulig å leie lokale ponnier, hvis det er og foretrekke! Denne natten sover vi på madrasser på gulvet hos lokale familier. a 7-8t vandring.  

Dag 4: Vandring Lesotho
Vi fortsetter fotturen, og returnerer til Malealea lodge på ettermiddagen, for vår siste natt i området. Ca 7-8t vandring. 

Dag 5: Vi kjører til Sani Top Chalet. En spaktakulær kjøretur med en fantastisk utstikt. Hytta vi bor på ligger ved kanten av Drakensberg-fjellene, og har Sør-Afrika´s høyest beliggende pub, 2874moh!

Dag 6: Valgfri bestigning av Sør-Afrika´s høyeste topp - 3482moh
Thabana Ntlenyana er Afrika´s høyeste topp syd for Kilimanjaro. De som vil blir med lokale fjellførere til toppen, det blir en tidlig start, og ca 8-10t vandring. Distansen er 12km hver vei.  Alternativt er det flere kortere turer som kan velges, bl.a til vakre Hodgson’s Peak (3257m) eller Phinong.

Dag 7: Til det Indiske Hav
Vi kjører til Coffee Bay, et flott lite sted med sandstrender og vakker natur. Vi overnatter på et enkelt hotell. 

Dag 8: Fottur til "Hole in the Wall"
En 3t fottur langs kysten, tar oss til "Hole in the Wall". Overnatting som over. 

Dag 9: Kystvandring sydover, via Bulunga til "The Haven". 
En vakker kyststrekning. Vi møter lokale fiskere og nyter vakker natur. Ca 7t vandring. 

Dag 10: Kystvandring videre til "Haven"
Vi krysser Xora river, videre litt innover i landet til Cwebe Nature reservat og Mbashe river. Her er subtropisk skog. Videre til vårt kysthotell ved "Haven", hvor gressende zebra og wildebeest tar oss godt i mot! 

Dag 11: Vi kjører til East London hvor turen avsluttes. 
 Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738