Uganda

Uganda.  De som reiser til Uganda vil oppleve mektig natur, vennlige folk og et rikt dyreliv. Det er i Uganda du kan oppleve de fantastiske fjellgorillaene -og vandre i Rwenzori nasjonalpark, en fjellkjede med mange 4000m-topper, og høyeste punkt på 5109moh. Kåret av Lonely Planet som verdens vakreste fottur.

Best å reise. Til Uganda og Rwenzori er det best å reise fra juli-oktober, og medio desember til tidlig mars. Regntid i april/mai & november. I Rwenzori kan det forsåvidt komme regn hele året.  

Høydepunkter: Rwenzori-fjellene, gorilla-sporing, sjimpanser, safari -og rafting på Nilen. Fantastisk uberørt natur.

Gorillasporing. Det er helt rått å oppleve gorillasporing! Ja, de er STORE. Og ja, du føler deg ganske liten der du sitter musestille på huk, noen meter unna. Hvis du er heldig. Vi kan aldri garantere at du treffer på gorillaene, og det varierer hvor lang fotturen blir, men de lokale guidene har en utrolig nese for hvor de befinner seg. Og pr nå har jeg ikke hatt noen gjester som har kommet hjem uten å ha sett de.

Rwenzori -reis før snøen smelter. I et av de mest utilgjengelige områdene langs hele ekvator ligger nasjonalparken Rwenzori Mountains, også kalt Månefjellene. I motsetning til Kilimanjaro, som er en frittstående vulkan, består Rwenzori av en fjellkjede med flere høye topper, og den høyeste er Mt. Margherita (5109 moh). Mt. Margherita er Afrikas tredje høyeste fjell (etter Kilimanjaro og Mt. Kenya).  Rwenzori er fremdeles urørt villmark, og bortsett fra stien vi følger og en håndfull enkle hytter for overnatting, finnes det ikke spor av menneskelig aktivitet. Rent vann drikker du rett fra elven like innenfor inngangen til nasjonalparken, og det er unikt. Har du lest Donald, og historien der han går gjennom "den hemmelige fossen", og opplever en fantastisk uberørt dal? Slik føler du deg i Rwenzori. Kjempeutgaver av lobelia, svineblom og lyng, og hver dag er veldig forskjellig. Arter som normalt ikke blir større enn at de passer i vinduskarmen, blir i Rwenzori mange meter høye!  Turen går i ulendt terreng, og er mer fysisk krevende enn turen til Kilimanjaro og fotturen til Mt Kenya. Rwenzori er tilgjengelig for alle som er vant til lange fjellturer i ulendt terreng -og er glad i flott natur. Vi har med bærere og engelsktalende guide, og du  bærer kun dagstursekk. Overnattingen skjer i telt eller i de enkle fjellhyttene. Siste  stopp før toppen sover man inne på Elena Hut, da det der er dårlig med teltplass. Fotturen er flott også uten selve toppbestigningen.
Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738