Ansvarlig turisme

Hva legger vi i begrepet ansvarlig turisme? Noen mener vi skal slutte å fly, for å verne miljøet. Og at begrepet dermed betyr at du skal holde deg hjemme. Personlig synes jeg vi skal fortsette å reise. Ved å oppleve andre kulturer, se miljøendringer med egne øyne, og forstå andre mennesker, får vi en ballast som gir oss økt forståelse for verden vi lever i. Skal du derimot bare sitte på nærmeste bar, uten å ense hvilket land du har vært i. Ja, da synes jeg du skal bli hjemme... Til dere andre; Karibu!

Les mer om ansvarlig turisme på ansvarlig.turisme.org Vi samarbeider med Mitandi i Uganda om frivillig arbeide i denne fjell-landsbyen Mitandi ved Rwenzori-fjellene. Les om ansvarlig turisme på Mitandi.  For å veie opp for selve flyturen anbefaler vi å kjøpe en klimabillett gjennom Mitt klima, hvor inntekten uavkortet går til energisparende prosjekter i utviklingsland. Beregn ditt CO2-utslipp HER  

Valg av lokale samarbeidspartnere & hoteller. Lokalt er vi opptatt av å benytte operatører som skaper inntekter for -og har positiv innflytelse på lokalsamfunnene. Velger du å bo på store internasjonale hoteller dit du reiser, skal du være klar over at nesten all inntekt forsvinner ut av landet igjen. Det finnes mange eksempler på lokale samfunn som har mange turister, men hvor dette ikke har ført til positive endringer eller økte inntekter for de lokale. Uhuru har gjennom mange egne reiser lett seg  frem til lokale og sjarmerede overnattingssteder, som i mine øyne også er langt å foretrekke fremfor store turistmaskiner.  Vår lokale partner på Kilimanjaro er i øverste klasse når det gjelder omtanke for sine ansatte. Lønn godt over tariff, og lønnsbetaling umiddelbart etter hver tur er en selvfølge for oss, men langt fra standard prosedyre hos lokale aktører, desverre. Spør om vektgrenser, hvor mange kilo bærerne bærer, om de får 1 eller 2 måltider pr dag, prosedyrer for tips++ Det er mange detaljer som skal på plass for en best mulig Kilimanjaro-tur.

Lokale prosjekter. Uhuru ønsker å gi tilbake til lokale prosjekter i områdene vi jobber. 

Noen av våre partnere:

Explore Worldwide & Exodus -foregangsbedrifter innenfor ansvarlig turisme. To av våre agenter; britiske Explore Worldwide & Exodus har siden oppstarten for 25 år siden jobbet etter prinsippet ansvarlig turisme, lenge før begrepet ble "lansert" på folkemunne. Ved siden av at de har fantastisk bra turer, var dette avgjørende for mitt ønske om samarbeide med disse aktørene. 

Les om ansvarlig turisme på Mitandi.  En av våre samarbeidspartnere i Uganda. Les om deres fantastiske engasjement. På Mitandi kan du sette ansvarlig turisme ut i praksis med et frivillig opphold -og arbeide i den lokale landsbyen. Kombiner gjerne med fottur i Rwenzori, sjimpanse- og gorillasporing. Uhuru har 3 fadderbarn på Mitandi, og er fast sponser til en av sykepleierlønningene på klinikken. Christin Oldebråthen har satt i gang utrolig mange flotte prosjekter i denne landsbyen, og ikke én krone bort i administrasjon. Flott jobbet. Uhuru AS   |   Olaf Helsetsvei 5   |   Skullerud Næringspark   |   0694 Oslo   |   Tlf: (+47) 41 02 02 78   |   E-mail: post@uhuru.no   |   Orgnr: 998 433 738